CUTI-CUTI INDONESIA : BANDUNG LAGI (Part 2)

Part 2...

Um...cak! Assalamualaikum semua. Kita sambung lg kisah di Bandung pd hari ke 2. hari ni shima plan nak pi Pasar Baru dan ke Gramedia. Hah, apa tu Gramedia? Ok, jap lg kita tgk.

Sebelum tu jom jamu mata, tgk shima sarapan apa di Cavana Hotel. Sarapan yg disediakan oleh pihak hotel ialah nasi putih, beserta beberapa jenis lauk. Rasa plk...okeylah pd tekak shima. Klu x nampak boleh zoom eh...kat nasi tu ya..apa lauk yg shima pilih...


Mem baru nak mkn...

Sempat posing sepit udang lg....

Cafe ni kat floor atas skali...nmpk pemandangan kota bandung kat sini..

Check out time....

Lawa plk sofa kacang ni...

Lps check out lebih kurang kul 10.30, kami pun berjalan kaki ke Pasar Baru. Jaraknya cuma lebih kurang 10 min je...tp penat sbb terpaksa menggalas beg, sbb kami nak tido hotel lain plk mlm ni. Oleh krn ni kali yg ke 3 ke Bandung, jd aku xdelah excited sgt nak bershopping. Dulu mmg beli borong pakaian dan pelbagai lg utk tujuan biz. Tp kali ni beli brg utk keperluan sendiri dan anak2 je selain buah tgn utk kwn2 dan adik beradik.

Pilih jgn tak pilih kak....last2 x beli jg blouse tu 

Sibuk pilih baju mandi anak...kat sini mmg murah giler 

Dah bershopping, perut pun berbunyi minta diisi....

Punyalah byk lauk...smpi x tau nak mkn yg mn satu

Lauknya mmg sedap...tapi...tak larat nak abiskan semua...

Tak sangka plk 1 set dia blh hidang mcm ni...hubby plk order set lain pun bertimbun2 jg lauknya...


Sah mmg betul kami kena sembelih....sume yg kami mkn lebih kurang 150000 Rp. Lebih kurang RM50 duit kita.  Nasihat Shima mn yg baru 1st time pi, berhati2hatilah ya..dgn peniaga yg cekik darah ni. Dah 2 kali pi, x penah lak kena tipu, kali ni boleh terkena nasib..nasib..

Lepas beli barang, kami pun naik Vios dlm misi utk mencari hotel utk kami menginap mlm ni. Sbnrnya kami dah booking sebuah hotel, tp bila pi tgk keadaan hotel yg agak menyeramkan terus kami cancel nak check in di situ. Kami minta supir, ronda2 utk cari hotel lain. Pd kami yg penting kat bilik mesti ada wifi...hehe...senang nak wassap dgn anak2...
Ini la Gramedia. Gedung buku terbesar di Bandung. Mcm2 buku ada.




Ni swimming suit utk anak2. Rasa mcm dah dpt plg murah, Tp rupa2nya kat Tanah Abang Jakarta lg cantik dan lg murah.

Ni la buku2 yg cik hubby cari kat Gramedia, karya Ippho Santosa. Kat Malaysia mungkin ada tp terhad.

Ok...kita sambung lg kat Part 3, kat mn shima dinner mlm tu. Best tau tempat ni...1st time shima mkn kat sini. Shima rekomen sgt anda mkn di sini. Nak tau apa nm tempatnya...TUNGGGUUUU!!!

No comments:

Post a Comment