ROTI JALA + KARI AYAM




Menu seterusnya selain Puding Tembikai ialah Roti Jala. Aduhai, dahle boat sorg2..bepeluh2 dibuatnya..nak menyiapkan roti jalanya. Anak pun lmbt sikit berbuka, nak tgu emaknya snap gambar dulu..hehe.. Bila dah lama tak menjala ni..rupa rotinya tak senonoh sikit...tak cantik. Dah lama2 barulah ok..Lantakla, janji rasanya sedap..especially kari ayamnya. Abaikan rupanya, sbb yg penting rasanya..hehe.  Nak resepi ke? Ok, tunggu ye..


Roti  Jala
Bahan:-
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 bij telor
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning

Cara Menyediakan:-
Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua
 sebati. Perapkan selama 1/2 jam. Sediakan kuali leper non-
stick dan ceduk adunan dengan acuan roti jala dan
tebar/kirai adunan atas kuali. Gunakan api perlahan. Masak
lebih kurang 1 minit. Angkat dan gulung atau lipat ikut suka.

No comments:

Post a Comment